Klimatförändringar och storstadsproblem får alltfler människor att söka sig ut på landsbygden för att komma nära naturen. Det är dock ingen ny trend. Den svenska sommaren har alltid lockat människor från både stad och land att bygga avkopplande semesterstugor på landet.

Många delar drömmen om att flytta ut på landet och bygga sig ett eget hus och alltfler förverkligar den. Läs mer här om hur du går tillväga och vad det är som lockar människor att söka sig ut i naturen.

En plats för drömmar och projekt

hus timmerDet landsbygden kan erbjuda som staden saknar är möjligheten att förverkliga dina drömmar eftersom det finns plats för dem och alla projekt du någonsin velat dra igång. För att kunna flytta ut i naturen och bygga ett eget hus behöver du köpa antingen en tomt eller en tomt med ett hus på. En del väljer att renovera det befintliga huset medan andra vill bygga nytt. På landet kan du bygga ett nyckelfärdigt fritidshus i timmer från Dalbo Timmerhus till ett förmånligt pris. Här kan du spendera din semester eller koppla av permanent. Det kan dessutom bli ännu enklare för den som vill starta en verksamhet på sin tomt eftersom en utredning från regeringen om enklare regler för bygglov är på gång.

Miljö och självhushåll

Den höga miljömedvetenheten i Sverige har gjort att många människor söker sig till boende på landet för att kunna leva på ett sätt som är mer miljövänligt och klimatsmart. Här är det möjligheten att leva mer i samklang med naturen och självhushållning som lockar. Ett billigare boende på landet där det går att odla potatis och grönsaker själv samt hålla ett mindre antal djur innebär ofta att levnadskostnaderna går ner. Många kan lämna ekorrhjulet och helt enkelt leva mer på mindre.

Hälsa och hållbarhet

Fördelarna med att bygga ett eget hus på landet är många. Främst handlar det om:

  • Lugn
  • Harmoni
  • Balans

Många människor älskar att bo och leva i storstaden, men för de allra flesta lever drömmen om ett fritidshus på landet. Bygg en egen timmerstuga och skaffa dig en oas på landet med oanade möjligheter du också. Närheten till naturen ökar känslan av välmående. Hälsa och hållbarhet ligger rätt i tiden.

Stäng meny