Att ta cykeln till jobbet eller skolan istället för bilen har snabbt blivit lite av en trend. Många passar på att få sig ett lagom motionspass på väg till jobbet. Många tänker kanske på cykeln som just ett transportmedel, men faktum är att cykeln och de tillbehör man har till den, kan bli en del av din look.

All forskning tyder på att det är bra att röra på sig och de allmänna råden är att röra på sig minst 30 minuter per dag. Att kunna få in de 30 minuterna kan vara svårt, så det är en klar fördel att kunna får träningen avklarad på väg till jobbet.

cyklister på vägHälsofördelar

Att cykla till jobbet istället för att ta bilen eller bussen har många fördelar.

  • Det är billigt. När du har betalat själva cykeln är det i stort sett gratis.
  • Det är bra för din kondition.
  • Du får frisk luft.
  • I många städer går det ofta fortare att ta cykeln än bilen genom rusningstrafiken.

En viktig detalj som många kanske glömmer när det kommer till att köpa en cykel är låset. För att få behålla sin cykel är några saker man kan tänka på, som att ta in cykeln på natten och att ha ett godkänt lås. Låset ska vara godkänt av Stöldskyddsföreningen. Du kan kolla utbudet av cykellås på Cykloteket, som har många olika snygga varianter online.
När cykeln sedan låses är det bra att låsa fast den i ramen, och inte bara i hjulet, eftersom hjulet ofta är relativt enkelt för tjuven att skruva loss. Om cykeln är fin, och har kostat mycket pengar, är det värt att lägga några extra hundralappar på ett bra lås för att få behålla den. Dessutom går det lätt att piffa upp sin cykel med till exempel färgglada handtag eller kanske en ny sadel. Det är bara fantasin som sätter gränser.

Stäng meny