Konsten att vara snyggt klädd har djupa rötter i historien och inkluderar många beståndsdelar. Från tyger och material till attityd och accessoarer är mode något som aldrig står stilla. För dig som vill hitta den snyggaste stilen är det också viktigt att ha en bra hållning, ett elegant uppförande och att välja kläder som passar både personlighet och kroppstyp.

På nätet kan du hitta allt det senaste inom herrmode och du kan dra nytta av en Stayhard rabattkod hos Gratislandet för att få så mycket som möjligt för slantarna. Här kan du handla kläder och accessoarer för varje tillfälle och stil, exempelvis:

  • underkläder
  • jackor
  • bälten
  • träningskläder
  • vardagsplagg
  • skor
  • finkläder

Därför är din klädstil så viktig

Även om det finns ett gammalt ordstäv om att det inte är tillrådligt att döma boken efter omslaget är ditt yttre trots allt en reflektion av ditt inre. Studier har visat att det bara tar några sekunder att göra ett första intryck och huruvida det är ett gott sådant eller ej beror både på din stil och ditt kroppsspråk. I vardagen är det kanske inte toppen på din prioriteringslista men om du ska gå på en dejt eller arbetsintervju eller kanske jobbar med människor, kan dina kläder bli en avgörande faktor. Din stil sänder ut ett budskap om vem du är och höjer eller sänker din auktoritet i olika situationer, och påverkar även ditt eget självförtroende. Inom vetenskapen talas det om modepsykologi och det forskas en hel del om hur mäns och kvinnors klädval påverkar dem själva och andra.

Tips på hur du hittar stilen

När du ska köpa kläder åt sig själv är det klokt att ägna några tankar åt vad du vill med dem. Ska du vara hemma eller träna är det funktion och bekvämlighet som står högt på listan och ska du ha dem på jobbet är det viktigt att de alltid är hela och rena. Men hur är det med själva stilen? Den handlar om saker som färger, material och hur du matchar kläderna sinsemellan och med accessoarer. Välj alltid plagg som du själv tycker är snygga men var inte rädd för att bryta mönstret ibland och introducera något helt nytt.

Formen är också extremt viktig. Den modemedvetna människan är alltid noga med att plaggen sitter som de ska. En klassisk stilmiss är att ha en snygg skjorta som inte sitter bra och det gäller både slanka och stora figurer. Är du smal och har en för stor skjorta är det som att den äter upp dig och är du kraftig är en för tight modell plågsam att se. Var därför noga med att skaffa rätt storlekar som får kläderna att sitta snyggt.

Våga satsa på accessoarer

På kontinenten har det länge varit mycket trendigt att ha accessoarer till sina plagg. Reser du till modeländer som Frankrike eller Italien är det vanligt med stiliga hattar, färggranna sjalar och snygga detaljer som bälten och manschettknappar. Genom att lägga till en kul detalj till din outfit blir din neutrala stil plötsligt spännande och lite lekfull. Var dock sparsam då för många accessoarer snabbt kan få dig att se ut som en excentrisk konstnär snarare än en modemedveten affärsman. Om det inte är det du vill uppnå, förstås!

Stäng meny