Det är alltid spännande att hänga med i bilbranschen eftersom det händer så mycket nytt på kort tid där. Här ska vi ta en koll på vilka bilar som är hetast just nu. Häng med nedan och låt dig inspireras!

Att äga en ny, snygg bil är alltid frestande – särskilt för den som är bilintresserad. Den som har ett genuint bilintresse ser bilkörningen som en njutning och låter sig stadigt inspireras av det nya som händer i branschen. Hur ser det då ut med de senaste trenderna – vilka är de hetaste fordonen på marknaden?

Snygga till din befintliga bil

Men om du då antingen inte vill eller har möjlighet att skaffa dig en helt ny bil, ska du då sitta och ha tråkigt i ditt befintliga åk? Absolut inte, det finns många sätt att pigga upp en bil på – ny som gammal. Ett sätt är att skaffa nya, snygga fälgar från oz och varför inte passa på att samtidigt komplettera med en uppsättning fräscha däck? Det här ger din bil ett helt nytt utseende som dessutom gör underverk för det roliga med bilägandet. Samtidigt kan en gammal sliten fälg vara en ren trafikfara, så se till att uppgradera dig i tid.

El och hybridbilar

Att det våras för bilar som drivs med el har väl knappast lyckas undgå någon med bilintresse. En trend hos de flesta ledande biltillverkare är därför att erbjuda åtminstone en modell som antingen är helt eldriven eller som delvis drivs av bränsle och delvis av el – det vill säga en hybridbil. Det som fortfarande talar emot de eldrivna fordonen är räckvidden med eldrift. Den som kör långa sträckor kommer inte så långt på el, utan måste därför förlita sig på bränsle. Av den anledningen har hybridbilarna blivit särskilt populära, som kombinerar elmotorn med en konventionell bensin- eller dieselmotor.

En generell trend är annars motorer med lägre – eller ingen – bränsleförbrukning. Det här har gjort att bilarna idag drar betydligt mindre bränsle än motsvarande modeller för bara några år sedan. Den lägre förbrukningen påverkar bilägarens ekonomi i positiv riktning, samtidigt som det idag finns stora variationer i den årliga bilskatten baserat på utsläpp av koldioxid.

Stäng meny