Träning kan för många vara livets kall men för en del är det svårare att ta sig iväg. Ibland känns ett träningspass toppen och ibland känns det sämre. Hur vi presterar kan bero på många faktorer, men ett faktum är att vi kan känna oss mer peppade med snygga träningskläder.

Att röra på sig och motionera är bevisat hälsosamt av många anledningar. Vi blir starkare i kroppen och orkar mer, minnet och sinnet blir även tränat så att vi blir smartare och vi blir gladare av endorfinerna. Något vi behöver för att träna är bra träningskläder som gör det möjligt att vara fullt flexibel samtidigt som kläderna andas. Det skadar självklart inte om kläderna även är snygga och sitter bra. 

Som vi många vet känner vi oss mer självsäkra när vi har en snygg outfit, haft tur med sminket eller rent ut sagt har en bra hårdag. Vi känner oss snyggare och har därför en starkare utstrålning. Detsamma gäller med träningskläder. På gymmet är vi exponerade för andra som kanske har bättre fysik än oss själva och det är lätt att inte känna sig lika självsäker som innan. Med snygga träningskläder kan detta problem vara väck. Vi känner oss genast mer självsäkra och kan undermedvetet prestera bättre.

Satsa även på bekvämlighet

Förutom att satsa på snygga träningskläder är det även smart att tänka praktiskt. Om du har kläder som sitter för löst, tajt eller inte har de praktiska funktioner som du söker kan det sänka din prestation. Tänk på att köpa kläder som sitter bra och som har bra material för att din kropp ska må som bäst. Kläder som inte andas kan vara jobbigt för dig och det kan exempelvis vara skönt att ha fickor för att slippa tänka på var du ska ha saker du vill ha med dig ut i gymmet.

Stäng meny