Sovrummets hjärta är sängen och det viktigaste för att få till en lyxig känsla är det du bäddar den med. Här kan du läsa om påslakan och andra tips för hur du kan få en känsla av hotellrum också i ditt eget sovrum. Du får också tips om vad du inte ska ha i sovrummet.

Att få till en lyxig känsla i sovrummet handlar om flera saker. Det mest grundläggande är förstås vad du bäddar sängen med – det är trots allt i sängen du spenderar din mesta tid i rummet. Vilken typ av påslakan du ska ha i sovrummet för att få en lyxig känsla är dels en avvägning mellan hur väl det passar in i resten av inredningen, dels hur hög trådtäthet det har (ju högre desto lyxigare känsla). Du hittar ett brett urval av fina påslakan på https://www.nolhagahem.se/sv/articles/8/paslakan, med bra priser och snabba leveranser.

Några knep för en lyxigare känsla i sovrummet

Ett bra knep för att ge täcket en fluffigare, och därmed lyxigare, känsla är att du fyller påslakanet med två tunna täcken snarare än ett tjockt. Färgen i sovrummet är såklart viktig.

”Går hela lägenheten i vitt? Våga prova en mörkare kulör i sovrummet. Det ger en mysigare och varmare känsla.” Det tipsar Metromode om.

Att skapa en lyxig känsla i sovrummet handlar minst lika mycket om vilka prylar du inte har där. Som Expressen skriver blir sovrummet både ”ett renare och mer avslappnat ställe att vara på” om du rensar bort några vanliga inredningsdetaljer från rummet. I den senaste länken får du bland annat tips om att inte ha TV eller datorer i sovrummet.

Stäng meny