Känns det stressigt när de vita kuverten dimper ner i brevlådan? Som om pengarna aldrig räcker till. Men det finns en god lösning som kan hjälpa dig till en bättre ekonomi: samla dina lån. Genom att samla dina mindre lån får du lägre ränta, mer kontroll och en möjlighet att bygga upp en stabil och långsiktigt ekonomisk situation.

Har du flera mindre lån? Av olika anledningar har du behövt ta ett SMS-lån, snabblån eller köpt soffan på avbetalning, lån som du nu måste betala av på i snabb takt och med hög ränta – med pengar som du inte har. Istället för att du tar ett till snabblån, så bör du samla dina lån. Ta alla dina mindre lån, på allt från mobilen och datorn till bilen och det där lånet som du behövde bara för att kunna betala hyran, och gör ett lån av det. För att samla dina lån tar du bäst hjälp av Nordax.
Istället för att du får tre, fyra eller sju vita kuvert i brevlådan, så får du bara ett vitt kuvert.

Bättre ränta: mer pengar till dig

När du samlar dina lån hos en större och mer seriös bank, så kommer du att sänka din ränta rejält. Låt oss säga att du har ett SMS-lån på 2000 kronor med en ränta på 25 procent. Det betyder att du betalar 500 kronor i ränta. Men eftersom du inte kan betala av lånet på en gång, utan betalar bara ett par hundralappar i månaden, så innebär det att tiden då banken får begära ränta på det lånet förlängs. I slutändan kan du ha betalat mellan 1000–2000 kronor i ränta på ditt lån på 2000 kronor. Och om du inte bara har ett litet lån med hög ränta, utan du har mellan tre-tio stycken lån, tjänar banken jättemycket på dig. Samtidigt lever du med en oerhört stor stress. Om alla dina lån uppgår till 20 000 och du istället samlar dem hos en seriös bank och får en ränta på 6 procent, då betalar du mycket mindre till banken: 6 procent på 20 000 är 1200 kr. Och då är det på alla lånen.

Förbättra din ekonomi

När du har samlat dina lån kan du börja arbeta på att förbättra din ekonomi. För att ha kontroll på din vardag behöver du ha kontroll på din ekonomi. Det första som du behöver göra är att skaffa en översikt över dina inkomster och utgifter. Sedan behöver du göra en budget för att arbeta undan på dina lån och börja spara. Vid nästa coronapandemi eller lågkonjunktur ska du klara dig. Vägen till god ekonomi går genom att:

  • ha kontroll
  • vara skuldfri
  • ha ett sparkapital på banken
  • investera i aktier

Du måste börja på rätt sätt. Först budget och sedan lägga undan pengar för att betala av på lånen och skapa ett nödsparkonto. Sedan kan du börja spara långsiktigt och även investera i aktier. Det finns vanliga personer som genom att planera sin ekonomi väl har lyckats bli ekonomiskt oberoende. Det betyder att även du klarar av att arbeta dig till en bättre och hållbar ekonomi.

Stäng meny