Markanta ögonbryn, ögonskuggor i skimrande metallic och skarp eyeliner är bara några av sminktrenderna som har varit inne år 2020 och trenderna ser ut att hålla i sig. Vi berättar om det hetaste inom skönhetsbranschen som får dig att lysa upp i vintermörkret!

 

sminkÄr det dags att köpa nytt smink? Här är trenderna du behöver ha koll på och lite tips du kan tänka på. Det finns en hel djungel av smink med allt från billiga budgetmärken till dyra lyxmärken. Även om du kanske automatiskt tänker att ju dyrare sminket är desto högre kvalitet, behöver faktiskt inte detta vara fallet. Det finns mängder av bra budgetsmink på marknaden. Till exempel kan den bästa budget foundation faktiskt till och med vara bättre än de som är dyrare. Det viktigaste är att du väljer en foundation efter din hudton!

 

Sminktrend 1 – markerade ögonbryn som tar över

Till skillnad från 90-talet när ögonbrynen skulle plockas och vara så smala som möjlig ska nu ögonbrynen synas och får gärna vara lite vildvuxna. Har du inte de fylliga brynen du önskar får du gärna fylla i med en flytande brynpenna eller färgat vax. Glöm inte att använda bryngel som håller dina egna hårstrå på plats när du kammar dem uppåt.

 

Sminktrend 2 – Skimrande metallicprodukter

Lyx får gärna ta lite mera plats i vardagen med sminkprodukter i chrome och metallic. Satsa på klara metallicfärger på din ögonskugga, gärna i färger såsom blått, grönt och lila. När det är dags för fest får det gärna vara ögonskuggor med glitter för lite extra partykänsla.

 

Sminktrend 3 – Låt rouge och ögonskugga gå ihop

Rouge i rosa och persikefärgat är en het trend som funnits i några år men det som är nytt är att rouget gärna får flyta ihop med ögonskuggan i en liknande färg. Detta är snyggt, trendigt och ger dig lite extra edge.

Stäng meny