Ibland har vi inte kontroll på hur mycket pengar det går ut från kontot per månad och så står vi där utan möjlighet att köpa det vi verkligen vill ha. Alla måsten måste gå först, men det är kul att unna sig ibland. 

Det är den 25:e, pengarna har ramlat in på lönekontot och vi tänker spontant: spendera. Under månaden har det spanats in nya plagg eller skor som vi ivrigt vill komma iväg och köpa. För att ha möjlighet att unna sig kläder och andra saker som vi nödvändigtvis inte behöver, men vill ha, måste vi spara in pengar på andra ställen. Du kanske har ett TV-paket som du inte använder, några onödiga utgifter på matkontot eller går på för många utekvällar? Vi ska ta reda på vilka utgifter som kan dras in för att det ska finnas mer utrymme till shopping.

Planera din matshopping

Det är absolut nödvändigt att köpa mat, men det är en tråkig utgift att spendera mycket på. Om du planerar din matshopping kan du spara in många kronor och det är enbart på planeringen. Kolla vilka extrapriser butiker erbjuder och planera dina måltider efter varandra. Genom planering kan du ta vara på alla råvaror du köper utan att något slängs. Du kommer även märka att ju mer du planerar, desto färre gånger behöver du gå till affären.

Se över dina löpande kostnader

TV-kanaler, internet och prenumerationer. Dessa löpande och fasta utgifter läggs på hög när vi tänker att “det kostar bara si och så många kronor per månad”. Se över dina löpande utgifter och skär ner på de du inte behöver. Det kanske finns billigare alternativ eller ska de sägas upp helt? 

Olika alternativ till underhållning

Bio, utekvällar och middagar är aktiviteter som kan bli dyra. Självklart ska du inte tacka nej till att socialisera, men det går att se över hur många gånger per månad dessa aktiviteter är aktuella. Föreslå kanske en middag på hemmaplan ibland, eller varför inte en film eller spelkväll?

Stäng meny