Att inreda vardagsrummet enligt årets trender behöver varken vara dyrt eller komplicerat. Genom att rensa ut, måla om och investera i några nya inredningsdetaljer skapar du snabbt en helt ny känsla.

Inredning av vardagsrum hör till ett av de roligaste projekten inom heminredning eftersom det går fort och inte kräver någon avancerad kunskap till skillnad från till exempel badrum eller kök. Om väggarna behöver målas om kan det göras på en helg utan någon större kostnad och även en uppfräschning av en soffa eller soffbord kan göras snabbt och enkelt. Ett av de enklaste tipsen för den som vill göra en omedelbar förändring med minimal arbetsinsats är att rensa ut överflödiga möbler och prydnadssaker. Byt även ut slitna mattor, köp gardiner och nya krukväxter så kommer ditt vardagsrum inom kort att få en helt ny känsla. På Rosahuset kan du enkelt klicka hem de gardiner du behöver och få dem levererade hem till dig.

Styla vardagsrummet enligt gällande trender

Några av de senaste trenderna för vardagsrummet handlar om rundade former och avsaknad av hårda kanter på möbler. Mjuka sittpuffar och runda bord och lampor är perfekta val till vardagsrummet. Även en bohemisk känsla är eftersträvansvärt och inredningsdetaljerna får gärna vara i keramik, trä och andra material som för tankarna till naturen. Tidlös design som håller i många år hör också till dagens trender vilket gör att en återhållsam färgskala i beige, grått eller vitt passar bra i vardagsrummet. Den neutrala färgskalan bör dock brytas av med en tydlig accentfärg som till exempel gult för att rummet inte ska bli alltför tråkigt.

Enkla inredningstips för vardagsrummet

  • Rensa bort överflödiga möbler och prylar
  • Måla om och sy om enligt senaste färgtrenderna
  • Byt ut slitna detaljer som mattor eller gardiner

Så inreder du hållbart och billigt

En av de viktigaste trenderna inom inredning just nu handlar om att inreda hållbart med miljövänliga material. Att använda sig av närproducerade naturmaterial som till exempel svenskt trä och att satsa på kvalitet istället för kvantitet är några av de viktigaste principerna inom den hållbara trenden. Genom att köpa möbler i gediget trä förlänger du livslängden eftersom de håller bra och går att slipa och måla om och på så sätt få nytt liv. Kvalitetsmöbler har dessutom ett bra andrahandsvärde så att du kan sälja möbeln om du tröttnar på den istället för att behöva slänga den.

Förutom miljövinsten av den hållbara inredningstrenden har den också den stora fördelen att inredningen blir billigare än att köpa allting nytt. Sy om kuddar till soffan och måla om köksbordet kostar väldigt lite och innebär att det går att förnya vardagsrummet även om du har en liten budget att röra dig med. Behöver du köpa nya möbler är ett bra tips att besöka en second hand-affär eller en loppis där det går att fynda både fina inredningsdetaljer och rejäla möbler. Läs gärna på hur du renoverar gamla möbler för att undvika att göra tråkiga misstag. Ett generellt råd vid alla typer av renovering är att lägga mycket tid på underarbetet även om det tyvärr kan vara lite tråkigt. På så sätt kommer du att kunna njuta av din möbel under lång tid framöver utan att behöva göra om jobbet på nytt.

Stäng meny